Gert-Jan Minderhoud

Sinds 2006 ben ik betrokken bij de PvZ. Tot die tijd was ik alleen akkerbouwer in de Everingepolder op Zuid-Beveland die sinds 1996 op de nominatie staat om onder water te worden gezet, dat is toen niet doorgegaan vanwege verzet vanuit de Zeeuwse bevolking.

In 2006 werden alsof er niets gebeurd was wederom ontpolderingsplannen gepresenteerd die bewoners en omwonenden van de betrokken gebieden door de strot werden geduwd met allerlei oneigenlijke argumenten en bewijsbare leugens. Omdat de PvZ de enige partij is die zich aan de kant van de bevolking schaarde terwijl de andere (landelijke) partijen het nodig vonden om het Zeeuwse belang te verkwanselen voor vage en met leugens onderbouwde plannen vond ik het niet meer dan normaal me voor deze partij te gaan inzetten.

Gaandeweg kreeg ik steeds meer inzicht in hoe onze bestuurders werken en kwam daarom steeds mensen tegen die net als ik rechtstreeks getroffen worden door van achter een bureau verzonnen plannen die aan gewone burgers niet zijn uit te leggen. Naast het feit dat dit zonder uitzondering exorbitant dure en ingrijpende ingrepen in onze prachtige provincie zijn hebben ze ook zonder uitzondering een grote inpact op de levens van betrokkenen waar bestuurders blijkbaar weinig mee hebben. Deze zaken die symptomatisch zijn voor het bestuur anno 2014 motiveren mij enorm om me te bemoeien met bestuurlijk Zeeland en te proberen de menselijke maat en een praktische blik terug te brengen in de Zeeuwse politiek.

Mailen naar Gert-Jan kan via mtsminderhoud@hotmail.com

deel